С тържествен водосвет бяха осветени и открити новият параклис „Св. Стилиян“ и външният асансьор в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ – Варна.

Храмът е дарение от Варненската митрополия и беше изграден в началото на тази година. На събитието присъстваха областният управител г-н Стоян Пасев, кметът г-н Иван Портних, представители на местната власт, на академичното настоятелство на университета, както и много други гости. „Сърдечно благодаря на Община Варна и на кмета г-н Портних за всеотдайната помощ за реализацията на този проект, както и на моите сътрудници г-жа Емилия Стефанова, г-жа Бакърджиева и всекидневната помощ на инж. Стоянов и инж. Пашов, без чиято помощ този проект нямаше как да се реализира" – отправи своите благодарности управителят на АГ болница – Варна проф. д-р Емил Ковачев. По инициатива на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан храмът носи името „Св. Стилиян Пафлагонийски", който е закрилник на кърмачета и деца. Средствата за изграждането на Божия дом са изцяло дарени от Варненската митрополия. Втората придобивка, която бе открита, е външният асансьор на АГ болницата, изграден с помощта на Община Варна. „Винаги изпитвам вълнение, когато съм в тази сграда, защото си спомням как тук се появиха моите две деца. Искам да благодаря на всички вас, които работите тук, на ръководството, на целия екип за всеотдайните грижи, особено в последните месеци в една сложна обстановка. Радвам се, че последните години успяхме по различни проекти и програми да помогнем базата на тази прекрасна болница да се подобрява. Над милион и половина са инвестициите в материалната база в последните години, но изключително важни са тези програми за превенция на женско здраве и това трябва да продължава и да намира своя път. Бъдете здрави!" – се обърна към присъстващите кметът на град Варна г-н Иван Портних. Областният управител на област Варна г-н Стоян Пасев се обърна към присъстващите с думите: „Тази болница е изключително важна не само за град Варна, а за цялата област и цяла Североизточна България. Благодарим на Община Варна, че подобрява не само качеството на живот, но и качеството на работа. Благодарим и на фирмите изпълнители". Директорът на Дирекция „Международно сътрудничество, акредитация и качество" на МУ-Варна проф. Тодорка Костадинова прочете поздравителен адрес от името на ректора на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов и изказа своите поздравления към ръководството на болницата за новите придобивки. От началото на тази година в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов" – Варна на бял свят са се появили 832 бебета.

Защо да изберете нас?

Имамче честта да ви дарим с отлично медицинско обслужване

Неонатологичното отделение е единственото отделение в Североизточна България отговарящо напълно на Медицинския стандарт по неотатология за ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени.
1
квалификация и медицинско оборудване
2
Лечебното заведение е едно от водещите при лечение на гинекологични заболявания, включително и онкогинекология.
3
Защо да изберете нас?
4
единствената СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ И НЕОНАТОЛОГИЯ за активно лечение за Североизточна България
5
В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват новородените с ниско и екстремно ниско тегло при раждането от цяла Североизточна България.
6
В СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов – Варна“ ЕООД успешно се развиват нови здравни услуги