ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПОСЕТИ АГ БОЛНИЦА ВАРНА ПО ПОВОД „БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“

Президентът на Република България г-н Румен Радев и съпругата му г-жа Десислава Радева посетиха СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ (АГ Болница) във Варна, по повод благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Държавният глава се обърна към лекарите и медицинските специалисти с благодарност и заяви, че лечебното заведение има огромно значение за България, защото от тук започва бъдещето на страната. „От Вас в огромна степен зависи какво бъдеще ще имаме, дали ще бъде здраво и пълноценно“ .„Българската Коледа“ дава надежда, че сме хуманно общество. Най-важното в този огромен екип, отдаващ труд и талант сте Вие, инициативата се разраства заради Вас, защото Вие показвате, че дарените средства се изразходват по най-добрия начин. Високо оценяваме вашия труд, който заслужава дълбоко уважение“, заяви в своето приветствие държавният глава. Той припомни, че при последното издание на кампанията „Българската Коледа“ е доставена високотехнологична медицинска апаратура в 19 лечебни заведения в цялата страна. По думите му АГ болница - Варна е редовен бенефициент на кампанията.СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна е втората по големина и единствената извън столицата Специализирана болница по акушерство и гинекология и неонатология и е изключителна за  Североизточна България. Неонатологичното ни отделение  е уникално за  региона с ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени. В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват бебета с ниско и екстремно ниско тегло при раждането както от Варна, така и от цяла Североизточна България. От настоящата кампания болницата ще получи модерен перкутанен газов анализатор за целите на Неонатологията, който е изключително важен за малките пациенти. С него по неинвазивен начин могат да се правят нужните изследвания.


В болницата има и друго уникално за областта  отделение – по патологична бременност, в което се лекуват бременни жени с тежка патология на бременността. До днес в нашата болница са станали 1865 раждания. Има множество двуплодни бременности и две триплодни бременности.


През неонатологичното отделение са преминали 282 недоносени деца, най-малкото бебе за 2019г. е с тегло от 680 грама, което е лекувано успешно и изписано от болницата. За нас всички лекари и медицински специалисти, работещи в болницата няма по-голямо щастие и признателност за нашия труд, от сияещите майчини очи и звънливия детски плач. Благотворителната инициативата „Българската Коледа“ доказва, че хуманността и добротата са живи сред нас .“, заяви в своето приветствие проф. Емил Ковачев, Управител на АГ Болница, Варна. 

Защо да изберете нас?

Имамче честта да ви дарим с отлично медицинско обслужване

Неонатологичното отделение е единственото отделение в Североизточна България отговарящо напълно на Медицинския стандарт по неотатология за ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени.
1
квалификация и медицинско оборудване
2
Лечебното заведение е едно от водещите при лечение на гинекологични заболявания, включително и онкогинекология.
3
Защо да изберете нас?
4
единствената СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ И НЕОНАТОЛОГИЯ за активно лечение за Североизточна България
5
В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват новородените с ниско и екстремно ниско тегло при раждането от цяла Североизточна България.
6
В СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов – Варна“ ЕООД успешно се развиват нови здравни услуги