Безплатните прегледи в АГ болницата продължават и през септември

Профилактичната програма тръгна в края на юли с подкрепата на община Варна. Целта е ранната и навременна диагностика на патологични изменения на яйчниците и матката. Ехографският преглед се прилага за ранно откриване на туморни формации, ендометриоза на матката (аденомиоза) и яйчниците. Изследването е много информативно при оплаквания като неясна болка и дискомфорт в областта на малкия таз, нередовна или липсваща менструация, генитално кървене от неясен произход. При този специализиран трансвагинален ехографски преглед могат да се диагностицират и други патологични находки като вродени аномалии на матката, ендометриални полипи, миомна болест, тубо-овариален абсцес, ранна диагноза на извънматочна бременност и други. При някои от туморните заболявания на яйчниците и матката няма ранни симптоми и само при навременни профилактични УЗД прегледи могат да се открият в ранен стадий, където и терапията да е ефикасна. “Правилната и навреме поставена диагноза е първата стъпка към адекватно проведеното лечение!”. Това е и мотото на лекарите от СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов” - Варна. Прегледите ще се извършват в приемен кабинет на партерния етаж от лекари, работещи в специализираното лечебно заведение с ново приемно време:
  1. доц. д-р Е. Ковачев, д.м.н. – понеделник от 16 ч. до 18 ч. и четвъртък от 16 ч. до 18 ч.
  2. д-р Н. Мирчева – понеделник от 14 ч. до 16 ч.
  3. д-р Кр. Цветков, д.м. – вторник от 16 ч. до 18 ч.
  4. д-р Ж. Жеков – четвъртък от 14 ч. до 16 ч.
Източник: Черно Море

Защо да изберете нас?

Имамче честта да ви дарим с отлично медицинско обслужване

Неонатологичното отделение е единственото отделение в Североизточна България отговарящо напълно на Медицинския стандарт по неотатология за ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени.
1
квалификация и медицинско оборудване
2
Лечебното заведение е едно от водещите при лечение на гинекологични заболявания, включително и онкогинекология.
3
Защо да изберете нас?
4
единствената СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ И НЕОНАТОЛОГИЯ за активно лечение за Североизточна България
5
В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват новородените с ниско и екстремно ниско тегло при раждането от цяла Североизточна България.
6
В СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов – Варна“ ЕООД успешно се развиват нови здравни услуги