След успешна благотворителна кампания АГ-то във Варна се сдоби с ново термолегло за новородени

674285Термолеглото се използва за адаптация на високорискови бебета след извеждането им от кувьоз и техния топлинен комфорт, осигурявайки по-лесен достъп, за извършване на манипулации, както и за завършване на терапията им. Термолеглото способства също и емоционалния контакт на децата. Елементите му предоставят на новороденото неутрална в температурно отношение околна среда, защитавайки го от охлаждане и претопляне. То разпределя равномерно топлината, така че бебето се чувства комфортно при поставяне. Неонаталогичното отделение на „СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ ЕООД е единственото отделение в цяла Североизточна България, осигуряващо трето ниво на компетентност според стандарта по неонатология. Тук се провежда най-съвременна диагностика и лечение на новородени с екстремно ниско и ниско тегло недоносени деца, включваща качествена първична реанимация на рискови новородени, апаратна вентилация и др. Отглеждането на тези деца продължава с месеци и именно тук е мястото на термолеглото, което се явява като завършек на тези високоспециализирани грижи. „Имаме желание такива дарения да станат традиция, тъй като такива апаратури са доста скъпи и без благотворителност доста трудно биха се закупили. Работим по въпроса да измислим механизъм как точно да се случат нещата и тогава ще дадем повече информация“, заяви Екатерина Асенова, координатор на кампанията. 107_317x543„Това е първото термо легло, което имаме и определено имахме нужда от такова. В момента имаме 33 кувьоза, но само 6 от тях са интензивни и модерни, другите са втора употреба или вече остарели, а един кувьоз струва около 13 000 лв.“ заяви д-р Цветкова, завеждащ отделението по Неонатология. Тя сподели също, че следващото нещо, от което имат нужда е апарат за дихателна реанимация, с който да обдишват новородените.

Защо да изберете нас?

Имамче честта да ви дарим с отлично медицинско обслужване

Неонатологичното отделение е единственото отделение в Североизточна България отговарящо напълно на Медицинския стандарт по неотатология за ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени.
1
квалификация и медицинско оборудване
2
Лечебното заведение е едно от водещите при лечение на гинекологични заболявания, включително и онкогинекология.
3
Защо да изберете нас?
4
единствената СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ И НЕОНАТОЛОГИЯ за активно лечение за Североизточна България
5
В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват новородените с ниско и екстремно ниско тегло при раждането от цяла Североизточна България.
6
В СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов – Варна“ ЕООД успешно се развиват нови здравни услуги