Приветствие за Деня на родилната помощ

от Проф. Д-р Емил Ковачев, д.м.н.

Управител на СБАГАЛ „Проф. Д. Стаматов“ ЕООД – гр. Варна

Днес е Бабинден!

         Един от най-хубавите празници в българския обреден календар. Празник, дошъл до нас от древността и просъществувал през вековете, изразяващ почитта и уважението на българина към жената, която помага да се роди новия живот. Неслучайно Бабинден е поставен от традицията в началото на обредния календар, за да бъде символ на цикличността и вечността на живота и да даде оптимизъм за идните дни.

         Днешният ден е празник на всички, за които посрещането на новия живот е професия, призвание и житейска мисия. Празник на всички акушер-гинеколози, акушерки, детски учителки и възпитателки, на всички жени, които са свързани с отглеждането на малките деца.

         8-ми януари също така е и голям църковен празник, ден за почит към Свети Григорий Български и Свети Емилиан изповедник. Това прави днешния ден двойно благословен и благодатен, озарен от Божествената искра и осмислен от вярата в Бога.

         Бих искал да поздравя всички колеги и тези, които отбелязват Бабинден като свой празник. Пожелавам здраве и удовлетворение от благородното призвание. Да бъдем щастливи с тази привилегия, която имаме – да посрещаме новия живот и да даряваме радост на семействата!

         Честит Бабинден!

Защо да изберете нас?

Имамче честта да ви дарим с отлично медицинско обслужване

Неонатологичното отделение е единственото отделение в Североизточна България отговарящо напълно на Медицинския стандарт по неотатология за ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени.
1
квалификация и медицинско оборудване
2
Лечебното заведение е едно от водещите при лечение на гинекологични заболявания, включително и онкогинекология.
3
Защо да изберете нас?
4
единствената СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ И НЕОНАТОЛОГИЯ за активно лечение за Североизточна България
5
В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват новородените с ниско и екстремно ниско тегло при раждането от цяла Североизточна България.
6
В СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов – Варна“ ЕООД успешно се развиват нови здравни услуги